onsdag 29 februari 2012

Substitut

I dag hade jag tänkt prova "Shirataki Nudlar", en portion ska tydligen bara innehålla 3 gram kolhydrater och 20 kalorier. Tydligen är nudlarna gjorde av en sorts rot, men det är också vanligt att de blandas ut med tofu för att få en bättre konsistens.

Jag har hört allt från att de ska vara lika goda som pasta till att de känns och smakar som gummi. Men jag lyckade inte hitta några idag så fick inget tillfälle att prova:) Men någon annan kanske har ?

Istället så sprang jag på black bean spaghetti :) Jag kan rekomendera den varmt, den smakade ganska likt vanlig "färgad" pasta. Det fanns också ljus spaghetti gjord på sojabönor med samma kolhydratsmängd. En portion ska innehålla 16 g kolhydrater vilket är betydligt mindre än vanlig pasta. Dessutom åt vi hälften av vad de ansåg en portion vara, vilket var fullt tillräckligt med köttförssås till ;)

Alltid kul att prova nya nyttiga produkter :)

tisdag 28 februari 2012

... oh whatta night ...

I kväll så har vi myst i soffan med kladdkaka och glass :) Vi har hittat två serier på netflix som vi verkligen fastnat för. "King of the Hill! och Detroit 1-8-7 :) Tvkvällar är verkligen underskattade :)

               

Nya Tag

Den senaste veckan har det blivit några inlägg som jag anser är lite för gnälliga för att publiceras egentligen hahaha :) Funderade ett tag på att ta bort dem, men bestämde mig för att de får vara kvar. Visst, de är sanningsenliga, och jag under ett par dagar så kändes situationen rätt jobbigt! - och jag antar att det är en del av livet, allt känns inte alltid perfekt. Men jag vill också förtydliga att det är sällan jag tillåter mig själv att på något vis deppa ihop! - men det viktigaste är inte att alltid känna sig perfekt och lycklig, utan att hela tiden hitta tillbaka till den vägen som känns rätt att gå, även om det blir sidospår ;) 

Jag känner att få vara i USA är en stor utmaning och möjlighet :) Vi borde helt enkelt se möjligheterna och ta tillvara på den här tiden. Och jag anser att faktiskt att det är mycket upp till en själv att påverka sitt liv i den riktning man vill gå - och kanske är det det som stör mig mest, att jag har gjort så förbaskat lite för att nå dit jag vill. Men oavsett om vi blir kvar i USA några år till eller inte, så kommer vi vara kvar till och med Augusti, vilket är ett halvår till - så jag har inget att förlora på att börja ge järnet redan i dag :) 

måndag 27 februari 2012

Buy a house ?

Har suttit och googlat runt lite på hus:) Jag är så sugen på att skaffa ett! Det här huset kostar bara ca 100 000 dollar. Kanske lite i största laget för oss med fem sovrum och tre badrum ;) Lån och försäkring skulle ligga på ca 550 dollar/månaden, vilket är mindre än hälften av vad vi betalr nu för att hyra något mycket mindre:)

photo
bild : www.homes.com
För bra för att vara sant - så klart! Huset ligger i Detroit, USAs farligaste stad.(Ligger 45 minuter från Ann Arbor.) Staden som i stort sett är utdömd. Men jag kan inte låta bli att fascineras av att det går att köpa beboliga hus för runt 10 000 dollar där! I Ann Arbor får du inget "normalt" för under 200.000 dollar, och du kanske får räkna med att lägga på 100 000 till ;)

Helt galet billigt med hus i Detroit alltså. Min vilda sida känner för att slå till ;) Erik skulle ha nära till jobb inom bilindustrin och det finns flera bra sjukhus där - och jag vet att de sponsrar folk med arbetsvisum. Och det vet jag för att jag lyckades nämligen googla mig till en sida där de lagt ut alldellelles för mycket personuppgifter på de som sponsrats ;)


Varför inte egentligen, skulle vara grymt nyttig för mig att lämna min comfort zone :) och jag skulle defintivt känna att jag lever ! :) 

There's something going on ...

söndag 26 februari 2012

Träning vecka 8 2012

Måndag:  Styrketräning: Bröst och axlar. Jogg: 5.5 km.
Linneas utmaning: 33 Burpees.33 x 2 Russian Twist, 33 situps.

Tisdag:  Styrketräning: Rygg och armar.
Linneas utmaning:34 Burpees. 34 x 2 Russian Twist, 34 situps.

Onsdag: Jogg: 5.5 km. Styrkträning: Ben och mage.

Linneas utmaning: 35 Burpees.35 x 2 Russian Twist, 35 situps.

Torsdag: Jogg:6.5 km. 

Linneas utmaning: 36 Burpees. 36 x 2 Russian Twist, 36 situps.

Fredag: Styrketräning: Bröst och axlar.

Linneas utmaning: 37 Burpees. 37 x 2 Russian Twist, 37 situps.

Lördag: Jillian Michaels: Killer buns and tighs workout.

Linneas utmaning: 38 Burpees. 38 x 2 Russian Twist, 38 situps.

Söndag: Jogg; 5.5 km. Pilates.

Linneas utmaning: 39 Burpees. 39 x 2 Russian Twist, 39 situps.

Kommentar: Fyra styrkträningspass och fyra joggpass. - provade att springa en km längre än jag brukade hahahaha :) Ett Jillian Michels pass och ett pilatespass. 10 pass sammanlagt! - helt okay, men jag borde kunna effektivisera och träna ytterligare. Hmm, fortfarande inte hittat den magiska formeln för den perfekta kroppen;) Vad ska man träna och hur ska man äta för OPTIMALT resultat ? :)

Mikaelas  utmaning 20 mil på 10 veckor var denna vecka 6: 23 km. Har sammanlagt sprungit  122 km och  det är 4 veckor och 78 km to go :) Yepp Mikaela var snäll nog att öka på med 10 mil - egentligen skulle jag ha varit klar nu ;) 

lördag 25 februari 2012

Saturday Night

Vi har varit på middag och konsert i kväll :) Trerätters och massor av musik :) Det var som en show med en del musikal och showmusik varvat med mat. Väldigt trevligt även om jag bara kände igen en enda låt ;) 


Erik tog kort på mig som inte blev speciellt bra. Bad honom att ta kort som fick mig att se lång ut hahaha :) Slutade med att han satt ihoptryckt mot väggen i vår lilla lya och jag skrattade :) 

fredag 24 februari 2012

Dagens Positiva vs Dagens Negativa

Okay vi börjar med dagens positiva. Detta är en bild av dagens Ann Arbor. Det är grått visserligen, men efter alla varningar om snöstorm så fick vi bara ett par cm blötsnö :) Det är positivt!


Dagens negativa är att jag känner mig förbannat deppig i dag. Riktigt jäkla trött och less. Antar att det är okay så länge det inte blir en vana ;) ... så nu ska jag fortsätta vältra mig i mina sorger  :) 

onsdag 22 februari 2012

Dagens Uppenbarelse

Idag när jag var ute och sprang så lyssnade på musik för omväxlings skull :)  Normalt sett så lyssnar jag alltid på någon "pratare", har  i stor sett plöjt igenom alla sommarpratare som ligger ute på SRs hemsida ;) ... hahaha, faktum är att jag inte ens minns vem jag lyssnat på längre så flera gånger har jag laddat ner samma person och någonstans i mitten upptäckt att det låter väldigt bekant :) ... sen lyssnade jag på amerikanska podsändningar ett tag till jag tröttnade. Och efter det blev det diverse amerikanska "motivation speaker,! - hahahaha I know - men det känndes så uppmuntranade på något vis :) 

Det som slog mig idag var att det är så mycket roligare och lättare att springa till musik än någon som bara pratar! Varför har inte jag fattat detta tidigare hahahaha ;) ?! 

I dag lyssnade jag på Lalehs senaste album "sjung", och det finns ingen sångerska/ sångare som kan få mig att känna mig så levande som hon :) Villken artist! Det känns nästan som om livets mening uppenbarar sig när man lyssnar på henne :) ... åhhh jag vill bli lika cool som hon är :)


tisdag 21 februari 2012

Fat Tuesday

Det blev semlor :) Väldigt små och kompakta - men mycket goda :) Speciellt med varm mjölk till :)

Att vara gift med en ingenjör :)

Som tidigare nämnt så har vi märkt att vår frys funkar rätt dåligt! Glassen har varit sås och allting är lite halvmjukt. Vi bestämde då att mäta temperaturen i helgen. Detta gjordes genom att Erik stoppade in en termometer som ser ut som en kabel. Den är kopplad till någon hemmabyggd enhet ?/dator? utanför frysen. 

Genom blåtand skickar den sen information om temperatur till min dator. Erik har gjort ett program i som omvandlar informationen till grafer så att vi kan få en kurva. I går försökte Erik lära mig hur man programmerar grafer. Han kunde sen kolla att jag hade programerat rätt hahahaha, -genom att han alltid kommer åt min dator via sin:) (Inga hemligeheter där). Efter ett tag märktes det att jag gjorde något fel, för det blev ingen graf. Efter att ha klippt och klistrat mina kommandon och skickat till Erik via skype upptäcktes det att jag hade skrivit "potlog" istället för "plotlog" hahaha. Undrar om jag har talang för teknik  ;) 

 Hur som helst funkar inte frysen som den ska, den önskvärda temperaturen är - 18, dvs det svarta sträcket. Och frysen kör sitt eget oregelbunda race. Nu håller vi på att mäter kylen :) Jag jar tidigare sagt att man blir som de man umgås med ;) I morse sprang jag upp i glädje och förväntan för att kolla min dator som loggat kylen hela natten :) Kylen har ett liknande mönster, men lite mer regelbundet :)

Annars så har vi fått SNÖ igen :( och årets sämsta trafikdag är definitivt idag. Polisen verkar ha stängt av massor av vägar för att det är snorhalt. När jag körde hem efter att ha skjutsat Erik hade jag lite ångest eftersom det är backigt till vårt hus hur man än väljer att åka. Så jag bad en bön, gasade på, och sket i stopplikten med flit för första gången i mitt liv - annars hade jag halkat ner igen.

I dag är det även Fettisdagen :) Funderar på att baka SEMLOR;) men då måste ge mig ut och köpa kardemumma :) ... eller en powerwalk för att köpa kardemumma kanske ;) Spännande fortsättning följer...

måndag 20 februari 2012

Sunny Monday

Förmiddagen bara försvann :) Lite skype, lite chat, lite telefonsamtal ... och så vips har flera timmar gått :) Med en riktigt bra humör körde jag lite styrketräning, och jag lade på vikter mer vikter än jag brukar ha på varje övning ;) 

Yes det gick, jag har alltså kört för klent;) Jäklar vad jag tog i och svettades, ingen tjejträning här inte. Lite kritiskt när jag ligger på en bänk och ska köra "bröst" med hantlar, får verkligen ta i för att inte få de över mig, skulle behöva en assistent :) Eftersom jag tränar hemma så kan jag faktiskt skrika och låta, vilket jag verkligen utnyttjar hahaha :) Efter det blev det 5.5 km lång joggingtur :) Jag  vet att jag sagt att jag ska prova en annan runda och längre sträcka - vilket jag ska. Men eftersom jag inte har någon modern telefon med gps, eller vet några elljusspår som redan är mätta, så måste jag kolla upp en sträcka och mäta via google maps i förväg :) 

Det var riktigt soligt och vackert idag :) Det ser mycket varmare än vad det är dock, höll sig runt nollstrecket i dag. Tänk om det kunde bli lite varmare så att man får grilla lite :) 



söndag 19 februari 2012

Träning vecka 7 2012

Måndag: - 

Tisdag:  
Styrketräning: Bröst och axlar.
Linneas utmaning: 26 Burpees. 26 x 2 Russian Twist, 26 situps.

Onsdag: 
Jillian Michaels: Killer buns and tighs workout.
Linneas utmaning: 27+28 Burpees. 27+28 x 2 Russian Twist, 27+28 situps.

Torsdag: Jogg: 5.5 km. Styrkträning rygg och armar.

Linneas utmaning: 29 Burpees. 29 x 2 Russian Twist, 29 situps.

Fredag: Jogg: 5.5 km.
 Styrketräning: Ben och mage.
Linneas utmaning: 30 Burpees. 30 x 2 Russian Twist, 30 situps.

Lördag: Jogg: 5,5 km. Pilates.

Linneas utmaning: 31 Burpees. 31 x 2 Russian Twist, 31 situps.

Söndag: Jogg; 5.5 km.

Linneas utmaning: 32 Burpees. 32 x 2 Russian Twist, 32 situps.

Kommentar: Ganska lik förra veckans träning. Enda skillnaden var att denna vecka består av ett joggpass mer och ett styrketräningspass mindre. Men det känns faktiskt helt okay :) Har varit mer motiverad och haft mer energi denna vecka.
Funderar på om det kan vara en god ide att komma ut varje dag, om vädret är dåligt kanske jag kan köra power walk... tror detr skulle göra att jag gick ner lite i fettmängd :) 

Mikaelas  utmaning 10 mil på 10 veckor var denna vecka 5: 22 km. Har sammanlagt sprungit  99 km och  det är 5 veckor och 1 km to go :) 

lördag 18 februari 2012

Still alive...

... all hjärtansdag blommorna alltså:) Utslagna men frächa och luktar såååå gott :) 


Som synes så har vi lite solsken nu också - nice, hoppas våren är på väg. 

Fick med mig E på en joggingtur i dag, och då blåste det världens isvindar! Blev att vi sprang extra snabbt för att slippa frysa och för att komma hem så fort som möjligt. Annars är det en hyfsat lugn helg so far. Erik har jobbat som en galning den sista tiden och dessutom fått ont i nacken igen. Förmodligen en kombination av dålig arbetställning, stress och brist på träning. Han räknade med att ligga drogad på soffan i dvala hahahaha. Han har kvar rätt starka tabletter från förra gången han hade nackproblem, men de behövdes inte som tur var. Istället kopplar han av genom att programera datorn ?!?! så att vi kan koppla termometern i frysen och kolla temperatur hahaha. Frysen verkar nämligen vara på väg att pajja, glassen verkar mest vara sås. (amerikansk kvalitet) I kväll blir det tacos igen - bekvämt med massa matrester ;) 


fredag 17 februari 2012

I said jump ...

Det är ju Fredag :) hahaha, har blivit alldeles hoppig, måste vara alla burpees som påverkar!

Hahaha, jag ser gigantisk ut i förhållande till dörren, kan lova
att jag inte är det :) Är 169 cm lång bara :) Vet inte vad jag
väger men det borde vara under 60 i alla fall ;) 

Är nu färdigtränad för i dag i alla fall. Vi hade strålande solsken och plusgrader i dag så det blev en joggingtur på 5.5 km :) Efter det styrketräning ben och mage... och efter det Linneas utmaning med burpees, russian twist och sit ups :) Tänkte nästan ta en magbild och visa ;) Men råkade äta lite kokospannkakor så då såg det inte lika bra ut längre hahahaha ;) 

Har funderat lte på varför jag inte ser lika vältränad ut som Zuzana på bilden nedan. Och tror främst att det beror på två saker. Nummer ett, jag äter för mycket! Jag älskar mat och äter ganska mycket och fort. Jag äter minst lika mycket som Erik fast han är större och man. Jag äter nästan i förebyggande syfte eftersom jag av någon konstig anledning är rädd för att bli hungrig ;) Jag menar inte att man på något vis ska svälta eller vara hungrig, men tror jag kan vinna lite på att äta saktare och kanske verkligen känna efter innan jag tar om.

Nummer två. Jag tror inte jag tränar tillräckligt effektivt. Jag gör allt jag skriver ner i bloggen. MEN jag tror jag gör det på fel sätt. Som när jag springer, - det är alltid samma sträcka och samma fart. Ingen variation eller intervaller. När jag styrketränar så lyfter jag vikterna - MEN jag tänker aldrig på att muskeln ska få kontakt och det verkligen ska kännas. Jag lyfter för att jag har bestämt mig att lyfta. Och jag är även av någon lustig anledning rädd för att bli FÖR slut och utmattad och ger nog därför inte allt. Sen är inte min inställning "ta i nu så musklerna dör, kom igen" utan mer " gör nu det här så du kan tillgodoräkna dig övningen så är du duktig. Alltså är det min INSTÄLLNING som skulle kunna ändras och förbättras, istället för att bara göra alla övningar för att de i längden leder till ökad muskelmassa och minskad fettprocent så skulle jag kunna vara mer närvarande och utvärdera hur kroppens känns efteråt och utvärdera om jag verkligen gett allt! Så nu när jag kommit på detta, är det bara att ändra ett par småsaker och så har jag snart Zuzanas kropp ( minus tuttarna då . ) Yeah!


torsdag 16 februari 2012

What does it take ... ? :)


Ärligt ? Vad krävs det för att få en kropp som den här (minus tuttarna då, är inte intresserad av silkon för tillfället). Finns det ingen bok eller websida som förklarar vad man ska äta och hur man ska träna ? :) Jag vill ha mer resultat!  Jag SKA ha mer resultat damn it! Men funderar på hur? Är det bara hård träning som gäller? Eller funkar någon form av övningar bättre än andra? Tips mottages tacksamt :)  

Kontakt med andra sidan ...?!

Som bekant så följer jag "Det okända" , och lika bekant är att Erik älskar att göra narr av att jag tror att det finns något mer än det man bara ser :) Jag är inte lika lättpåverkar som jag var i tonåren ;) ... och jag köper faktiskt inte det mesta längre, men visst något finns det!

För fem minuter sen satt jag och kollade lite tips på hur man faktiskt tar sig i kragen och går från tanke till action :) ... något det kan ha varit lite brist på ;) ... och medan jag sitter där i soffan så händer följande ... och det är sant!!!

Radion går på av sig självt! (jag sitter i soffan, E är på jobbet) och jag hör slutet av någon som presenterar en låt, en mikrosekund senare börjar U2s låt " Stuck in a Moment att spelas". HAHAHA, den låten brukar jag tänka på rätt ofta, för det är PRECIS så jag känner mig:


You've got to get yourself together

You've got stuck in a moment
And now you can't get out of it
Don't say that later will be better
Now you're stuck in a moment
And you can't get out of it


Hahaha, detta måste ju vara ett tecken! Känns helt otroligt träffsäkert! Hur stor är chansen att en radio går i gång av sig självt ? ... och en låt som stämmer 110 % med mina tankar börjar spelas på en gång :) 

onsdag 15 februari 2012

Temptation

Usch det är så fruktansvärt ... alla svenska bloggar har massor av bilder på dessa fettisdags bullar :) Och jag har precis tränat, och är vrålhungrig ... att se semlor överallt är som tortyr! Tänka att få äta en (eller fem) semla med varm mjölk mmm, undrar om jag vågar  prova att göra egna :) 


                                 

Happy Wednesday


Så här glad och hoppig är jag hela dagarna :) Man blir som man känner sig ... :) 

tisdag 14 februari 2012

Happy Valentine


Man tycker att Alla Hjärtans dag är för kommersiellt ;) ,,, enda tills man får den finaste buketten ...

måndag 13 februari 2012

Swedish Design

H&M kan man lita på :) De har i alla fall strumpor med 70 - 80 % bomull :) ... och det är mycket för att vara i USA - där kvalitet inte prioriteras ;)

Så i dag har jag shoppat hela 11 par puppor, yeah!

söndag 12 februari 2012

Plastic Fantastic ... ?!

Här är en bild på Nancy O'Dell som hon ser ut i dag :) - hon är journalist, författare och tv personlighet. Jag har främst sett henne på "entertainment tonight" när jag har zappat :) ... och i bland stannat till och kollat, och jag måste erkänna att jag tycker att hon är galet snygg. I går satt jag och funderade på om hon är yngre eller äldre än vad jag är. Skulle kunna gissa att hon är allt mellan 25 - 35. - trodde jag:) Det visade sig att hon är 46 år!!!!!!! Hur kan man se ut så där när man är 46 ?!?!


Om man googlar bilder på henne så hittar man foton när hon ser mycket rundare och äldre ut i ansiktet - hon ser ut som en helt annan person. Vad är hemligheten ? ... för något har hon definitivt gjort.
Och hur okay är det egentligen att operera sig? Om jag hade råd så skulle jag definitiv göra något åt rynkorna mellan ögonbrynen. Det gör att jag ser arg och gammal ut, och dessutom tror jag att jag skulle slappna av bättre med lite botox eller dyl där så jag inte kan rynka pannan och ögonbrynen lika mycket :) 

Träning vecka 6 2012

Måndag: Jogg: 5,5 km. Styrketräning: Ben och mage.

Tisdag: Pilates. 

Linneas utmaning: 20 Burpees. 20 x 2 Russian Twist, 20 situps.

Onsdag: Jogg: 5.5 km. Styrketräning: Bröst och axlar.

Linneas utmaning: 21 Burpees. 21 x 2 Russian Twist, 21 situps.

Torsdag: Jogg: 5.5 km. Styrkträning rygg och armar.

Linneas utmaning: 22 Burpees. 22 x 2 Russian Twist, 22 situps.

Fredag: Hike i Parker Mills - oklart hur lång :)

Linneas utmaning: 23 Burpees. 23 x 2 Russian Twist, 23 situps.

Lördag: Jillian Michaels: Killer buns and tighs workout.

Linneas utmaning: 24 Burpees. 24 x 2 Russian Twist, 24 situps.

Söndag: Styrketräning: Ben och mage.

Linneas utmaning: 25 Burpees. 25 x 2 Russian Twist, 25 situps.

Kommentar: Långt i från lika hårt som förra veckan. Bara tre springturer, skyller lite på vädret:)

Har inte alls haft samma motivation och energi denna vecka, och har verkligen fått tvinga mig vissa dagar. 
Har även funderat på vad som är effektiv träning och hur man egentligen ska träna för bäst resultat. Börjar få tillbaka känslan av att resultatet jag får känns så litet med tanke på all tid och energi jag lägger ner. Bara styrketräning och jogg känns i bland lite enformigt... Men hur som helst, en eloge för att jag tvingat mig själv trots motivationen trytigt:) 

Mikaelas  utmaning 10 mil på 10 veckor var denna vecka 4: 16.5 km. Har sammanlagt sprungit  77 km och  det är 6 veckor och 23 km to go :) 

lördag 11 februari 2012

God Morgon

Gick upp klockan sju i morse, vilket inte hör till vanligheterna en Lördag :) Jag kunde inte sova något vidare i natt, utan har mest legat vaken. När jag väl somnade drömde jag mardrömmar i ett par omgångar och vaknade ur dem med ett ryck, usch. Men man kan väl inte va på topp jämnt;) 


Anledningen till att jag gick upp kl 7 var att Eriks alarm ringde. Han har nämligen lovat att skjutsa en kompis till flyget, hoppas verkligen det är plogat för vi fick massa snö i natt, och det är svinkallt! -Se den nytagna bilden ovan.

Eriks jobbarkompis har tutat i sin flickvän att han och Erik ska på en konferans i Tennessee i helgen - oh yeah, för konferanser är ju på helgerna! Egentligen ska han flyga hem till hennes pappa för att fråga om han kan få gifta sig med henne :) Sen ska han köpa en ring och flyga tillbaka i morgon :) Det är väl romantiskt på något vis antar jag, gammalmodigt men gulligt ;) Pappan hade tydligen ringt upp och sagt att han vet vad som är på gång, och det är helt okay att fråga på telefon och bespara resan. Men nej, han har bestämt sig för att fråga personligen :)  

torsdag 9 februari 2012

Tack för en bra dag :)

I dag har jag inväntat dagens högsta temperatur - brukar göra det när jag är riktigt frusen :) Så när tempen blev 38 F kl 3.30 gav jag mig ut och sprang :) Ska tydligen bli riktig kallt i helgen, så bäst att passa på. Ville egentligen springa en mil, men när jag kom i gång kände jag mig trött och lite illamående så det blev den vanliga 5.5 km turen :) Men snart ska ta mig tusan greja 1 mil :) Efter det mådda jag faktiskt bättre så det blev nästan en timmes styrketräning :) Yes, det rullade på helt okay:)

... efter det kom jag på att jag borde köra Linneas 100 burpees, russian twists och situps utmaning. Dvs i Tisdags började man med att göra 20 av vaje och sen ökar man med en st varje dag tills man är uppe i 100 - så i dag var det 22 av varje. Måste erkänna att jag var lite mör när jag gjorde de sista burpeesarna :) Men annars - än så länge så känns den utmaningen som en droppe i havet om man jämför med styrketräning och jogg. Och nu jäklar, snart har jag mitt sexpack :)

I kväll var det även premiär för Buffalo Wild Wings, har aldrig varit där förut.Och riktigt hungrig var jag också!! Någon på Eriks jobb tyckte det vore skoj att dra dit lite jobbfolk så vi hängde på:) Det visade sig att jag var den enda frugan/flickvännen som hängt på :) Men det spelar ingen roll, jag gillar att umgås med yngre killar (de flesta är doktorander, vilket man kan vara redan vid 22 -23 i USA) och deltar gärna i deras råa humor hahahahaha.

Erik lyckades även beställa in den starkaste kycklingen de hade, jisses alltså, det slutade med tårar för min del :) Jag frågade om kycklingen var organisk, och vår servitör förstod inte vad det innebar... usch kände mig nästan dum som frågade.

Nu har jag kollat på "halv åtta hos mig" så nu är jag nästan hungrig igen ;) Extra kul att de är i Linköping där vi bodde i fem år innan vi flyttade hit. Känns så konstigt att se alla affärer, gator och hus som man så väl känner igen:) .... och dessutom pratar alla svenska. Får en känsla av att det är verkligt, medan Ann Arbor är "lite mer på låtsas", hm skum känsla.

... och nu är det midnatt och bedtime:) God Natt Världen!

onsdag 8 februari 2012

Man blir som de man umgås med ...

... vilket verkligen stämmer:) Ofta dras man till person som har något gemensamt med en själv och som på något sätt ligger på samma "nivå" :) Vilket även gäller inom datingvärlden, en groda blir inte ihop med en prinsessa ;) Och en lodis blir inte kompis med en VD :)

Hur som helt så påverkas man verkligen av människor runt omking. Man inspireras, tar efter och ibland styrs man åt samma mål. Det är förstås bra att sträva efter ett umgänge som kanske ligger lite "över" där man själv befinner sig. Då blir man lite extra motiverad att " bli som dem". Två soffpotatisar som vill börja motionera slutar ofta på ett cafe exempelvis:)

Jag har lustig nog upptäckt att jag umgås mest med mig själv :) - vilket de flesta gör, umgås med sig själva liksom, det är ju svårt att göra annat. Men sista tiden har jag nästan bara umgåtts med MIG SJÄLV;) hahaha. Och även om jag är skitbra på alla sätt och vis (uhm), så vore det bra om någon av lite högre "standard" kunde hänga lite med mig så jag blir motiverad till att förbättras och sträva högre :)

Här är jag :)

... och jag efterlyser någon som är rolig, smart, snäll, framgångsrik, inspirerande, driven, bra självkänsla, med livserfarenhet, som är ödmjuk och som vill hänga lite med mig och smitta av sig :) 

tisdag 7 februari 2012

Hur långt ner i Housewife träsket har man sjunkigt...

Dirtdevil när den fortfarande fungerade
... om man tillbringar en hel kväll med att googla på dammsugare. Städning är ju inte direkt den mest glamourösa sidan av hemmafrulivet ;) Men vår "gamla" dirtdevil har givit upp på alla sätt som bara går. Faktum är att jag aldrig varit med om någon så lågkvalitativ plastprodukt. Den har gått sönder och spruckigt överallt, den suger inte ens ordentligt längre. Och när skaftet som man håller den i gick mitt i tu fick det vara nog. Den dammsugaren vi har ska enligt recensioner vara den bästa budgetdammsugaren - ha, vilket skämt!

Har skjutit upp köpet lite;) men i går könde jag hur allt damm satte sig i luftvägarna och hur det skaver mot hornhinnorna, så i dag händer det :)

Jag vet bara inte om jag ska köpa en amerikansk typ av dammsugare - dvs stor och klumpig, men suger bra på heltäckningsmattorna. Eller den vanliga varianten som förmodligen funkar sämre på våra heltäckningsmattor... ?! Svårt beslut, fortsättning följer:)

måndag 6 februari 2012

Superbowl Hangover ...

Hahaha, så illa är det inte riktigt :) Höll mig ganska nykter och pizzan kändes rätt nyttig :) Har fått det bekräftat att sport inte riktigt är min grej - på tv i alla fall. Lyckades inte hålla koncentrationen på Super Bowl matchen. Kan delvis bero på att de spelar cirka 10 sekunder i taget, och sen blir det avbrott. Sen några sekunder igen. Bollen flyttas några meter i taget innan alla slänger sig som en stor klump och slår både på varandra och bollen :) ... on and on .... Försökte däremot bli imponerad av den berömda reklamen:)

Får väl hylla Clintan i Chrysler reklamen där han förespråkar att man ska kämpa för ett bättre Detroit :) Yeah, gillar när man ska försöka rädda något tillsammmans :) Om Clintan tar ledningen så lovar jag att följa och rädda Detroit. (Om inte annat för att det mesta inom bil utveckling och forskning ligger häromkring.) Har fortfarande inte givit upp hoppet om att jobba som sjuksköterska i centrala Detroit, med skottsäker väst och att få lära mig prata äkta amerikanskt gansterslang :)

Reklamen finns här: http://www.youtube.com/watch?v=vEM9dodyABo

Kanske inte så nyskapande, men jag gillade Fiat reklamen:) Bilen är ju sååå förbaskat söt :)
http://www.youtube.com/watch?v=cpi2IAec9Ho

söndag 5 februari 2012

Superbowl och Pizza

Efter all träning i dag var vi båda helt döda, trötta och kinkiga. Ingen orkade ansvara för middagen :) Det slutade med att vi köpte pizza från Cottage Inn :) Gourmet Pizza med supertunn crust och massa kyckling, kronärtskocka, ost och soltorkade tomater på :) Riktigt gott faktiskt :) Minns inte sist jag åt pizza, men det var ett tag sen ;) Till det drack jag äppelcider (dricker inte öl). Riktigt trevligt faktiskt ;)
Nu ska jag spana in den omtalade reklamen under pauserna och äta lite till :)

                                    

Träning vecka 5 2012

Måndag: Styrketräning: Bröst & axlar.

Tisdag: Styrketräning: Rygg & armar. Jogg 5.5 km.

Onsdag: Styrketräning: Ben & mage. Jogg: 5.5 km.

Torsdag: Styrketräning: Bröst & axlar. Jogg: 5.5 km.

Fredag: Styrketräning: Rygg och armar. Jogg: 5,5 km.

Lördag: Jogg: 5.5 km. Pilates. 

Söndag: Jogg 5.5 km .Jillian Michaels : Killer buns and tighs workout.

Kommentar: Jag är nöjd!! Jag har sprungit 6 av 7 dagar! - Tack för det fina vädret :) Vilket jag behövde. 5 styrkträningspass vilket är klart godkänt, ett pilatespass och en Jillan Micheals workout -shit vad det kändes! Detta var snäppet bättre än förra veckan :) Shit vad bra jag är!

Mikaelas  utmaning 10 mil på 10 veckor var denna vecka 3: 33 km. Har sammanlagt sprungit  60.5 km och  det är 7 veckor och 39.5 km to go :) 

lördag 4 februari 2012

Lördags Frukost


Blev i morse väckt av att Erik som hade gjort frukost :) Amerikanska pannkakor med glass, grädde och jordgubbar:) Mums.... Frågan är hur jag nu ska göra för att få trenden att hålla i sig ;) 

Efter frukosten gick vi ut och spang i solskenet. Man kunde till och med känna hur solen värmde benen - och nu är nog våren nära ;) Efter det styrktränade Erik och jag körde ett pilatespass :) Sen blev det lunch. Och nu ligger Erik och sover i soffan och jag har ingen aning om vad vi hittar på i eftermiddag och ikväll:) 

torsdag 2 februari 2012

Destruktiv Googling...

Dessa röda prickar är en del av utbudet av restauranger i Ann Arbor:) I staden bor det  113,939  människor. Utbudet är enormt i förhållande till stadens storlek! Det farliga är att jag sitter och kollar menyer och blir så  grymt hungrig att jag måste gå och äta något :) Hahaha, så är det ALLTID när jag googlar recept eller kollar på matprogram. Saliven bara rinner ;) 



Tell me what I want

... mycket tankar på framtiden just nu :) Som bekant så går ju Eriks kontrakt med universitet ut i Augusti. Vilket gör att han redan nu börjar kolla runt på lite andra jobb (och få en del erbjudanden också).

Jag vill ju förstås att Erik ska få sitt drömjobb och utvecklas och trivas. Men, jag har ju under vintern gått och drömt lite om att flytta tillbaka till Sverige:) ... känslan av att flytta tillbaka kommer och går. Och om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag vill tillbaka för att jag verkligen vill till Sverige, eller för att jag tror att allt kulle vara lättare där för mig med jobb osv. Jag känner att jag inte gjort tillräckligt av min tid i USA, och jag är övertygad om att jag skulle kunna få till något - så kanske kan det även bli bra i USA också :) Jag vill inte riskera att flytta tillbaka bara för att det verkar lättast. Det finns inget som säger att saker och ting kommer att gå som på räls bara för att vi flyttar tillbaka. Om jag vill ha mer action i mitt liv så måste jag jobba på att få saker att hända, oavsett plats :)

Men till saken hör att det troligtvis kommer behövas tas beslut inom en snar framtid. Och jag vet inte riktigt vad jag ska hoppas och hejja på liksom ;) Jag vet att jag vill ha karrär, hus och lycka:) Men jag vet inte var. Erik är mer inriktad på att få ett intressant jobb. Jag tror jag tänker mer tänker på plats. Men jag tror allt ordnar sig :)

Sommar 2009 

onsdag 1 februari 2012

Träningsmål

Yeah, har äntligen kommit igång med träningen på allvar. Förra veckan satte jag ett nytt mål :) Om 3 månader (minus 1 vecka) ska jag ha ett sexpack och allt hull ska vara fast ;) Så är det! Jag tänker inte mäta eller väga mig för jag är bara intreserad av det visuella resultatet, samt att vara stark och må bra också förstås :) Lovar att lägga ut en bild på bloggen då :)

Både i dag och i går har det varit bra väder, speciellt i går, då sken solen och det kändes som vår :) I går var det 12 C och idag 7, och tror att även resten av veckan ska ligga på över nollstrecket och bjuda på sol och uppehåll :) Vilket betyder att det faktiskt är trevligt att vara utomhus, och jag kan gå ut och springa :)

Jag tror på en kombination av styrketräning och löpning:) ... och även att varier med ex pilates eller Jillian Michaels träningsvideos - och de är riktigt bra faktiskt, de tre jag provat hittills i varje fall. Har blivit rejält svettig och fått träningsvärk :)

Tycker att det är lite småknepigt det där med vad man egentligen ska äta, som sagt, utesluter en hel del kolhydrater, vilket jag funkar bra :) MEN det vore så kul att se forskningsresultat på vad som händer med hälsan om man bara äter vissa kolhydrater, och i så fall vilka som funkar.

Om man tittar på LCHF så har det visat sig att avsaknaden av kolhydrater gör att insulinet inte förhöjs och man går inte upp i vikt. Alltså är det kolhydraterna som är boven. - Frågan är hur nödvändigt allt fett egentligen är förutom att det håller oss mätta!?

Något som jag tycker är otroligt fascinerande är Terry Wahls. Hon är läkare som håller på med det som mest liknar paleo kosten, dvs mer stenålderskost med kött och ENORMA mängder grönsker. Där ingår naturligt fett som finns i oljor, kött mm, medan man inte äter mejeriprodukter. Denna diet började hon själv äta efter att hennes MS blivit så dålig att hon inte längre kunde jobba, gå eller göra speciellt mycket på egen hand. Hennes teori är att man matar cellernas mitokondrier med näringsrika ämnen från frukt, grönsaker och gräsbetande kreatur. Terry har blivit så bra av att äta som hon gör att hon kan jobba igen och även gå och cykla :) Denna kost utesluter också kolydrater som pasta, ris, gluten osv. - medan frukt anses nyttigt.
Den gemensamma nämnaren är alltså att skippa dåliga kolhydrater, vilket har visat sig ge hälsobringande resultat enligt forskning.

MEN om nu kolhydrater är så dåliga, hur har då asiater kunnat hålla sig så friska trots attt ris varit deras huvudmål ? Det vita riset som sägs vara de sämsta och minst näringsrika kolhydraterna. Kan det vara så att kolhydrater och fisk funkar i hop ? Typ sushi ;) Vad är annars förklaringen till att asiater i stort sett varit förskonade från hjärt och kärlsjukdomar och vissa typer av cancer? ( Det vill säga fram till att de anammade den västerländska livstilen - då kom även sjukdomarna.) Dessutom är de små och smala ;)

Jag vet att jag snöat in på detta med kost, men jag tycker det är så grymt intressant :) Speciellt när ekvationen inte går i hop :) Vilket även gör att jag blivit mer ödmjuk :) För ett år sen förkastade jag allt som inte var LCHF - nu ser jag att det finns flera aspekter:) Kanske är det inte ens maten, utan tillsatserna,,, eller bara bristen på motion?! ... Man kanske skulle bli forskare :)