torsdag 29 december 2011

Birch Run & Frankenmuth

I går lurade jag med Erik på en utflykt till Birch Run Outlet, som är en jättestor utomhus outlet med massor av affärer. Där shoppade vi ett ett antal timmar. Man kan verkligen fynda ;) Däremot så fanns det många fler ointressanta affärer än intressanta. Den här gången slog jag till direkt när jag hittade något jag ville ha.

Sen tog vi en shopping pause och åkte 15 minuter nordost till Frankenmuth som ser ut som en liten tysk by. Tror stället är mest känt för att ha en gigiantisk affär med julpynt som är öppen året runt!

Där hamnade vi på ett en sk brewing pub. Och faktum är att de verkligen brygger öl där. Bakom mig syns stora metallbehållare. Där hade de massor av olika ölsorter.

Genom en glasvägg såg man in i ett rum med stora metallfat där ölen jäste eller något. Det var ganska kallt inne i puben, men burgarna var goda och enligt Erik så var ölen väldigt färsk och god :)

Det är tur att luktsinnet vänjer sig fort, för när vi kom in så luktade det gammalt stall och hästpiss typ. Men antar att det är malt och vete som de använder i öltillvekningen :) När vi blir rika och har ett stort hus så funderar vi på att brygga egen öl och cider :)


... sen åkte vi tillbaka och shoppade några timmar till. Den här gången var det Erik som hade svårt att bestämma sig angående ett par ullbyxor. Men när vi gick tillbaka och han provade de en andra gång så fanns det ingen tvekan, de satt ju som en smäck :)

 

Det blev sammanlagt sex tröjor och ett par byxor. Och det känns som vi gjorde riktigt bra deals. Sen är vi så bra på att shoppa för vi köper bara sånt vi behöver och skulle betala för om det var fullt pris också. Det är så lätt att go bananas och köpa massor av billigt krafs annars :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar