lördag 3 december 2011

Inspiration - Moose

Vi var ju på Detroit Institute of Art här om dagen och tittade på massor av fin konst. Efter det bestämde jag att vi skulle måla någonting själva.

Vi har varit dåliga på att få upp saker på väggarna, både när vi bodde i Linköping och här. Erik vill gärna ha lite mer unika saker uppe och vill helst skippa IKEA, som jag faktiskt gillar, dvs jag gillar deras tavlor. Ett sätt att få det unikt är just att måla det själv:) Mitt första försök att göra någonting resulterade i något som mest såg ut som en köttklump;) Ska se om jag vågar rädda den eller inte ...

Jag är ett stort fan av popkonst och försökte hitta lite inspiration därifrån. Sen gillade jag formen på ett grytundelägg som vi köpte på SWEAs julmarknad - så om man kombinerar dessa så får man ett ett färglatt konstverk som föreställer älgar - why not!? En svenskinspirerad färgklick ;)

Vår mathörna

4 kommentarer:

 1. Älskar älgtavlan, helt underbar :D

  SvaraRadera
 2. Tack Nadja, vad rar du är :)

  SvaraRadera
 3. Älgarna!! hehe, där sitter de ju bra. Hoppas du lyckas rädda tavlan och visa, köttklumpar kan vara konst det också ;)

  SvaraRadera
 4. hahaha :) mycket kan kallas konst ;) ... lite tråkigt när köttklumpen var menad att bli något annat ;) Men jag använde akrylfärger som blandade sig för lätt, vilket förstörde det jag gjorde,,, jag ville inte att färgerna skulle blanda sig, utan ligga kvar i olika lager ... men men, jag kan för lite om färg och teknik ...

  SvaraRadera