fredag 16 december 2011

Presenter från Florida...

... fast egentligen från Sverige. Eftersom vår Linköpingsbästis Erik skulle till samma konferans i Orlando som min Erik så gjorde jag en liten beställning :) Jag har i ärlighetens namn inte saknat så mycket från Sverige och inte bett några av våra svenska gäster ta med något :) Men nu erfter 15 månader i USA kände jag att det var dags. Min käre make var förstås extra glad över att behöva checka in handbagaget på hemvägen från Florida eftersom den innehöll vätska - 25 dollar kostade det! Det blev dyr såpa hahahaha :) 

Och vad ska jag då ha allt till - det finns ingen bättre rengöring än såpa och jag skulle kunna bada i det eftersom det luktar sååå gott! Gelatinblad är ju nödvändigt i exempelvis pannacotta. Här har jag bara hittat pulver som har gjort min pannnacotta till en lös äckligt dallrande efterätt. Jag har alltså inte ätit en god pannacotta på över ett år, och nu är det hög tid ;) Svenskt kaffe ska ju vara bäst ;) Men i ärlighetens namn, efter att just ha druckigt en kopp Mollbergs blandning så måste jag erkänna att jag föredrar Trader Joes mörkrostade arabica bönor ... men det kanske bara är för jag vant mig ;) 

Den bästa presenten är ju förtås att min snygging Erik är hemma igen ;) Nu har ju något att pussa och klämma på igen ;)

 

4 kommentarer:

 1. Nu blir det väl knäskurade såpadoftande golv till jul som det var i svenska hem förr i tiden

  SvaraRadera
 2. hahaha, nja, vi har mest heltäckningsmattor ;)

  SvaraRadera
 3. Lyllo dig att du inte saknar nåt, jag kommer gå upp minst tio kilo bara av att vara hemma ett par veckor :p

  SvaraRadera
 4. Jag tror att det mesta från Sverige går att ersätta - MEN skulle jag åka hem till Sverige skulle jag nog också svulla och gå upp i vikt :) Det finns massor gott som är svårt att ta med sig hit ;) typ semlor ;) jordgubbar, leverpastej ... men man klarar sig även utan om man måste:)

  USA har ju oxå massor av godsaker som inte Sverige har, typ sweet potatoes casserole, cowboy beans, och hela BBQ kulturen :)

  SvaraRadera